رژیم کتو و کاهش وزن سریع، مزایا و عوارض

رژیم کتوژنیک

رژیم کتو که مخفف رژیم کتوژنیکه میزان مصرف کربوهیدرات در اون کم و چربی جایگزین اون می‌شه. منظور از چربی کلسترول مفید و چربی سالمه. اگه افرادی که این رژیم رو می‌گیرن پایبند به اون باشن وزنشون خیلی کم می‌شه. این رژیم خطر ابتلا به بیماری‌ها رو کم می‌کنه و از اونجا که در این رژیم مصرف کربوهیدرات خیلی کم می‌شه، بدن در وضعیتی به نام کتوز قرار می‌گیره، در این حالت بدن از چربی برای مصرف انرژی استفاده می‌کنه. سلول چربی به کتون تبدیل شده و در کبد هم ذخیره می‌شه. در جریان رژیم کتو بدن مجبور می‌شه برای تامین انرژی خودش سراغ سلول‌های چربی بره، در این رژیم غذایی قند و سطح انسولین خون خیلی کم می‌شه. وقتی کربوهیدرات و گلوکز به اندازه کافی وارد بدن نشه ترشح هورمون انسولین کم خواهد شد، در رژیم کتو گرسنگی شدید وجود نداره.
فواید و عوارض رژيم کتو بر بدن| ماماگرام

انواع رژیم کتو :

1 _ رژیم کتو استاندارد : در این رژیم کربوهیدرات به مقدار کم و پروتئین در حد متوسط و چربی به مقدار زیاد مصرف می‌شه.

2 _ رژیم چرخه‌ای : طی این رژیم، در یه بازه زمانی مشخص میزان مصرف کربوهیدرات کم می‌شه، بعد در یه بازه زمانی کم مصرف کربوهیدرات بیشتر خواهد شد.

3 _ رژیم هدفمند : در جریان این رژیم کربوهیدرات به مقدار مشخص بعد از تمرینات ورزشی مصرف می‌شه. نمونه‌ دیگری از این رژیم با مصرف بالای پروتئین در روز همراهه که طرفداران زیادی هم داره. بیشتر بدنسازان و ورزشکاران از این رژیم استفاده می‌کنن.

4 _ رژیم با پروتئین بالا : شباهت این رژیم به رژیم استاندارد زیاده و سهم پروتئین در این رژیم بیشتره.

فواید این رژیم برای سلامتی :

  • بیماری قلبی : رژیم کتو از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کنه و به صورت مستقیم روی افزایش کلسترول خوب بدن تاثیر می‌زاره و قند و فشار خون رو به حالت متعادل در میاره. مشکلات قلبی مثل : سکته به خاطر بالا بودن فشار خون و جمع شدن چربی بد اتفاق میوفته.
  • سرطان : تحقیقات زیادی برای اثرگذاری رژیم کتو در درمان بیماری سرطان انجام شده که نتیجه این تحقیقات نشون میده این رژیم با گذشت زمان سرعت رشد تومورهای مغزی رو کم می‌کنه.
  • آلزایمر : این برنامه غذایی علائم آلزایمر رو کم می‌کنه یا از پیشرفت اون می‌تونه جلوگیری کنه. تاثیرگذاری این رژیم در درمان آلزایمر به نوع مواد غذایی رژیم، شدت بیماری و شرایط بدنی فرد بستگی داره.
  • دیابت : مصرف کربوهیدرات و شیرینی در رژیم کتو کم می‌شه و همین باعث کنترل دیابت خواهد شد. این برنامه غذایی قند بالا، تغییرات در متابولیسم بدن و اختلالات در عملکرد انسولین رو کنترل می‌کنه.

عوارض رژیم کتوژنیک :

هرچند رژیم کتو بهترین رژیمه و بر کاهش وزن و سلامتی تاثیر زیادی داره اما ممکنه که عوارضی هم داشته باشه. وقتی بدن وارد مرحله کتوز می‌شه بعضی از علائم مثل : معده‌درد، سردرد و خستگی رو به وجود میاره. البته این علائم به شرایط بدنی فرد و نوع رژیم بستگی داره. این رژیم ممکنه باعث کمبود مواد معدنی در بدن بشه چون سطح الکترولیت‌های بدن رو تغییر میده. به دلیل تغییر در متابولیسم بدن علائمی مثل : حالت تهوع و اختلالات گوارشی در بدن به وجود میاد. از آنجا که رژیم کتو باعث تغییر سطح مواد معدنی در بدن می‌شه، می‌تونه به کلیه و استخوان‌ها آسیب بزنه. بعضی از عوارض این رژیم عبارتند از :

  • یبوست
  • کم آبی بدن
  • بوی بد دهان
  • بی‌خوابی 
  • تاثرات رژیم کتو بر بدن| ماماگرام
  • تراکم استخوان پایین و شکستگی استخوان
  • سنگ کلیه
  • کلسترول بالا

چگونه این رژیم باعث لاغری می‌شه ؟

رژیم کتو در تناسب اندام و سلامتی خیلی تاثیرگذاره و طرفداران زیادی داره. دلیل پرطرفداری این رژیم تاثیریه که روی لاغری داره. منبع سوخت و ساز بدن در این برنامه غذایی چربی‌ها هستن. این رژیم می‌تونه وزن اضافه بدن رو کم کنه، براساس این رژیم کربوهیدرات به صورت کم و پروتئین و چربی بیشتر مصرف می‌شه. اگه فردی در طول روز کمتر از 50 گرم کربوهیدرات مصرف کنه، قندخون پایین میاد، در طی 3 الی 4 روز بدن با قندخون کم ادامه میده، بعد بدن برای تامین انرژی شروع به شکستن سلول‌های چربی می‌کنه. این فرایند با گذشت زمان باعث کاهش وزن می‌شه. این رژیم یه رژیمه غذاییه کوتاه‌مدته که با تاکید بر سلامتی روی کاهش وزن تمرکز می‌کنه رژیم کتو فواید زیادی برای سلامتی داره.