مقدمه
کلم پلو یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانیه که در شهرهای مختلف، مخصوصاً شیراز، یه جایگاه خاص داره. این غذا ترکیبی از برنج، کلم، سبزیجات معطر و ادویههای خوشبوئه که طعم و عطر فوقالعادهای داره. در این مطلب، طرز تهیه چند مدل مختلف از کلم پلو رو بهت یاد میدم تا بتونی بسته به ذائقهات، بهترین دستور رو درست کنی.
کلم پلو شیرازی؛ یه ترکیب خوشبو و خوشمزه
کلم پلو شیرازی یه غذای سنتی و بسیار محبوبه که معمولاً با کوفته ریزه (گوشت قلقلی) سرو میشه. ترکیب کلم سرخشده با سبزیجات تازه و برنج، یه عطر بینظیر به این غذا میده.
- مواد لازم برای کلم پلو شیرازی
- برنج: ۳ پیمانه
- کلمبرگ سفید: ۱ عدد متوسط
- گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
- سبزی کلم پلو (تره، ترخون، ریحان): ۲۰۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و دارچین: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
- مراحل پخت
- سرخ کردن کلم: کلمها رو خلالی خرد کن و توی یه ماهیتابه با مقداری روغن، زردچوبه و فلفل سیاه سرخ کن تا کمی نرم بشه و رنگ طلایی بگیره.
- آماده کردن گوشت: یکی از پیازها رو رنده کن، آب اضافیشو بگیر و با گوشت چرخکرده، نمک، فلفل و دارچین مخلوط کن. بعد، از این ترکیب، کوفته ریزه درست کن و توی یه ماهیتابه با روغن سرخ کن.
- پخت برنج: برنج رو بشور و با آب و نمک بذار بجوشه. وقتی نیمپز شد، آبکشش کن.
- دم کردن برنج: توی قابلمه یه لایه برنج، یه لایه کلم سرخشده و یه لایه سبزی بریز. این کارو لایهلایه تکرار کن و در آخر، کوفتهریزهها رو روش بذار. زعفران دمکرده رو هم بریز و اجازه بده غذا به مدت ۴۰ دقیقه دم بکشه.
حالا کلم پلو شیرازی خوشمزهات آمادست! میتونی با سالاد شیرازی و ماست موسیر سرو کنی.
کلم پلو با مرغ؛ یه مدل راحت و سریع
اگه دنبال یه دستور پخت سادهتر از کلم پلو میگردی، کلم پلو با مرغ گزینه خوبیه. تو این روش، به جای کوفتهریزه از تکههای مرغ استفاده میکنیم که هم سریعتر آماده میشه، هم یه طعم متفاوت داره.
- مواد لازم برای کلم پلو با مرغ
- برنج: ۳ پیمانه
- کلمبرگ سفید: ۱ عدد متوسط
- مرغ: ۲ تکه ران یا سینه
- پیاز: ۲ عدد
- زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و دارچین: به مقدار لازم
- زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
- روغن: به مقدار لازم
- مراحل پخت
- پخت مرغ: توی یه قابلمه، پیاز خلالشده رو با کمی روغن تفت بده. مرغ رو اضافه کن، زردچوبه، فلفل و دارچین بزن و بذار خوب سرخ بشه. بعد، کمی آب اضافه کن و اجازه بده بپزه.
- سرخ کردن کلم: مثل روش قبل، کلمها رو خرد کن و با کمی روغن و ادویه تفت بده.
- پخت برنج: برنج رو آبکش کن و بهصورت لایهای با کلم توی قابلمه بریز.
- اضافه کردن مرغ: وقتی برنج دم کشید، مرغهای پختهشده رو روی برنج بذار و با زعفران تزئین کن.
کلم پلو با مرغ یه گزینه عالی برای یه شام سبک و خوشمزهست که خیلی سریع آماده میشه.
کلم پلو بدون گوشت؛ یه غذای گیاهی و سالم
اگه گیاهخواری یا دنبال یه غذای سبک و سالم هستی، این مدل کلم پلو بدون گوشت مخصوص توئه. با حذف گوشت و استفاده از ادویههای خوشبو، میتونی یه غذای خوشمزه و مقوی درست کنی.
- مواد لازم برای کلم پلو گیاهی
- برنج: ۲ پیمانه
- کلمبرگ سفید: ۱ عدد متوسط
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- سیر: ۲ حبه
- زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و زیره: به مقدار لازم
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
- مراحل پخت
- تفت دادن پیاز و سیر: پیاز و سیر رو خرد کن و با روغن زیتون تفت بده تا طلایی بشه.
- سرخ کردن کلم: کلمهای خردشده رو اضافه کن و ادویهها رو بریز. حدود ۱۰ دقیقه تفت بده تا کلم نرم بشه.
- پخت برنج: برنج رو آبکش کن و بهصورت لایهای با کلم و پیاز توی قابلمه بریز.
- دم کردن: زعفران رو اضافه کن و بذار حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دم بکشه.
این مدل کلم پلو، یه غذای سبک و سالمه که میتونی با سالاد فصل و ماست سرو کنی.
جمعبندی
کلم پلو یکی از غذاهای خوشمزس که میتونی اون رو به روشهای مختلف، مثل مدل شیرازی، با مرغ یا گیاهی درست کنی. هر کدوم از این مدلها یه طعم خاص دارن که میتونی بسته به ذائقهات انتخاب کنی. اگه این دستور رو امتحان کردی، نظرت رو حتماً بگو! کدوم مدل رو بیشتر دوست داشتی؟
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها