شیر خشک درست شده تا چند ساعت قابل استفاده است؟
وقتی بچه گرسنه هست و با گریه و بیتابی میکنه، آدم فقط دلش میخواد سریع یه شیشه شیر آماده کنه و بده دستش. ولی وای بر اون لحظههایی که یه شیشه شیر درست کردی و بچه یه ذرهشو میخوره و بعدش خوابش میبره یا بیمیل میشه. حالا سوال اصلی اینه که، شیر خشک درست شده تا چند ساعت قابل استفاده است؟ در اینجا قراره همه چیز دربارهی مدت نگهداری شیر خشک درست شده، شرایط نگهداریش و نکات مهم بهداشتی رو با هم مرور کنیم.
چرا مدت زمان استفاده از شیرخشک اینقدر مهمه؟
شیر خشک مثل شیر مادر نیست که مستقیماً از بدن بیاد و هیچ آلودگیای نداشته باشه. وقتی شیر خشک رو با آب قاطی میکنی، اون ترکیب آمادهشده خیلی زود ممکنه باکتری بگیره، مخصوصاً اگه تو دمای محیط بمونه. برای همین خیلی مهمه بدونی زمان مناسب استفاده از شیر خشک آماده چقدره و اگه بخوای بعداً به نوزاد بدی، چطوری و کجا نگهش داری.
زمان مناسب استفاده از شیر خشک آماده چقدر هست؟
- تو دمای اتاق (زیر ۲۵ درجه)، حداکثر تا ۲ ساعت قابل استفاده هست.
- اگه همون شیر رو توی یخچال گذاشتی، حداکثر تا ۲۴ ساعت قابل نگهداریه.
- دیگه اون شیشه فقط تا یک ساعت قابل استفادهست.
- بعد از اون باید دور ریخته بشه چون بزاق دهان وارد شیشه شده و امکان رشد باکتری بالا میره.
آیا میتونم شیر خشک درست شده رو دوباره گرم کنم؟
برای استفاده از شیر خشک درست شده که در یخچاله، میتونی قبل از مصرف، اون رو گرم کنی، فقط باید دقت کنی که:
- فقط یه بار مجاز به گرم کردن هستی.
- هیچوقت شیر رو توی مایکروویو گرم نکن، چون ممکنه بعضی قسمتها بیش از حد داغ بشه و دهان بچه بسوزه.
- بهتره از روش “بنماری” استفاده کنی، یعنی شیشه شیر رو بذاری توی یه لیوان یا قابلمه آب گرم.
نحوه صحیح نگهداری شیر خشک درست شده
- حتماً توی بطری استریلشده شیر رو درست کن.
- بعد از درست کردن، اگه بچه نخورد، بلافاصله بذارش تو یخچال.
- اگه بیرون از خونهای، از کیف خنک یا یخچال همراه استفاده کن.
- شیر آمادهشده رو بیشتر از یکبار گرم نکن.
- تهمونده شیر خوردهشده رو هیچوقت نگه ندار.
شیر خشک فلهای یا مونده چه خطراتی داره؟
- رشد باکتریهایی مثل سالمونلا یا کرونوباکتر
- اسهال و استفراغ
- دلدرد و بیقراری
- تب ناگهانی
بهترین روش درست کردن شیر خشک چیه؟
حالا که داریم درباره نحوه و مدت نگهداری شیر خشک درست شده حرف میزنیم، خوبه بدونی بهترین روش آمادهسازی چیه:
- دستهات رو خوب با آب و صابون بشور
- بطری و سرشیشه رو با آب جوش استریل کن
- آب جوشیده رو بذار تا کمی خنک بشه (دمای ۷۰ درجه باشه)
- مقدار دقیق پودر رو با پیمانه خودش بریز
- خوب هم بزن تا کاملاً حل بشه
- دمای شیر رو با پشت دستت چک کن (نه خیلی داغ، نه خیلی سرد)
میتونم شیر خشک درست شده رو از شب قبل آماده کنم؟
واقعیت اینه که بهتره همیشه شیر تازه درستشده به نوزاد بدی. ولی اگه واقعاً مجبور شدی، میتونی شیر رو آماده کنی و تو یخچال بذاری (نه تو فریزر) و طبق مدت نگهداری شیر خشک درست شده، حداکثر تا ۲۴ ساعت بعد استفادش کنی. فقط یادت نره که قبل از مصرف، خوب گرمش کنی و هم بزنی تا تهنشین نشه.
پس شیر خشک آماده رو کی دور بندازیم؟
- اگه بچه یهبار ازش خورده و مونده: بعد از یک ساعت دور بنداز
- اگه شیر تو دمای محیط مونده و استفاده نشده: بعد از دو ساعت دور بنداز
- اگه از شب قبل تو یخچال مونده ولی ۲۴ ساعت گذشته: حتماً دورش بریز
چند تا نکته مهم برای استفاده از شیر خشک درست شده
- هر بار درست کردن شیر، نیاز به آب جوشیده تازه داره.
- پیمانه شیر خشک رو سرصاف بریز، نه زیاد نه کم.
- از شیشه تمیز و خشک استفاده کن. شیشه خیس باعث کلوخه شدن پودر میشه.
- شیر آمادهشده رو تو دمای محیط دوباره نذار. چون باکتریا تو دمای اتاق با سرعت رشد میکنن.
کلامآخر
مدت نگهداری شیر خشک درست شده بستگی داره به اینکه نوزاد ازش خورده یا نه و تو چه دمایی نگهداری شده. برای حفظ سلامت کوچولوت، هیچوقت ریسک نکن. همیشه شیر تازه، استریل و تو دمای مناسب بهترین گزینست
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها