مصرف کدام نان بهتر است؟

مصرف کدام نان بهتر است؟

هنگام رفتن به فروشگاه مواد غذایی جهت خرید نان بسته‌بندی به دنبال عبارت «100٪ غلات کامل» یا «100٪ گندم کامل» روی بسته‌بندی باشید. اگرچه غلات مختلف فواید متفاوتی دارند اما بسیاری از نان‌های سبوس دار عمدتاً از گندم تهیه می‌شوند. اگر به دنبال ترکیب خوبی از غلات هستید برچسب مواد تشکیل دهنده خود را بررسی کنید. در مورد عباراتی مانند «گندم» یا «چند دانه» که درصدی را ذکر نمی‌کنند مراقب باشید. آن‌ها سالم به نظر می‌رسند اما احتمالاً با آرد سفید نیمه یا بیشتر تصفیه شده درست می‌شوند. آرد گندم 75 درصد آرد سفید و تنها 25 درصد آن گندم کامل است.

عبارت «غنی شده» اصطلاح هوشمندانه دیگری بوده که به این معنی است که سازنده نان مواد مغذی را به یک نان سفید بدون مواد مغذی تهیه کرده است. وقتی آن کلمه را روی برچسب می‌بینید آن کنار را بگذارید و به دنبال چیز دیگری بگردید. مگر اینکه متوجه شوید که 100٪ روی بسته‌بندی و گندم کامل به عنوان اولین ماده روی برچسب ذکر شده است و نان صرفاً یک نان تصفیه شده با مواد مغذی مصنوعی است که برای جبران مواد مغذی طبیعی از دست رفته در فرایند آسیاب کردن اضافه شده است.

  • مصرف نان سالم برای بدن مفید است:

فواید خوردن 100٪ گندم کامل یا غلات سبوس دار بسیار بیشتر از طعم آن است. خوردن غذاهای سبوس دار در یک رژیم غذایی سالم به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها کمک می‌کند از جمله:

سکته

دیابت

بیماری قلبی

آسم

سرطان روده بزرگ

  • به سراغ نان بی‌کیفیت نروید:

بیشتر نان‌های دیگر با دانه‌هایی تهیه می‌شوند که ریز آسیاب شده اند. این آرد تصفیه شده نه تنها سفیدتر به نظر می‌رسد و نرم‌تر می‌شود بلکه از بسیاری از مواد مغذی ضروری برای سلامتی بهینه نیز برخوردار نیست. غلات کامل به صورت یک هسته غلات کامل شروع می‌شوند: سبوس، جوانه، آندوسپرم. فرآیند آسیاب به طور مکانیکی سبوس را که لایه بیرونی غنی از فیبر دانه بوده و حاوی ویتامین‌های B و سایر مواد معدنی است از بین می‌برد.

نتیجه‌گیری:

فرآیند آسیاب به طور مکانیکی سبوس را که لایه بیرونی غنی از فیبر دانه بوده و حاوی ویتامین‌های B و سایر مواد معدنی است از بین می‌برد. آسیاب کردن همچنین لایه دوم جوانه را که سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب ضروری است از بین می‌برد.

منبع:

health.clevelandclinic.org