10 سوپ ساده و خوشمزه

۱ ـ سوپ جو با زرشک

مواد لازم:

جو پرک: نصف لیوان

گوجه فرنگی: ۴ عدد

پیاز: ۲ عدد

هویج: ۱ عدد

سیب زمینی متوسط: ۱ عدد

سینه مرغ: نصف یک عدد

زرشک: نصف لیوان

جعفری خرد شده: نصف لیوان

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

آب لیموترش: به میزان لازم

طرز تهیه:

برای شروع کار اول  پیاز و سیب زمینی را پوست کنین و بعد به صورت درشت خرد کنین؛ سپس هویج را پوست و حلقه حلقه کنین. گوجه‌ها رو از وسط نصف کنین و همراه با پیاز، سیب زمینی، هویج، سینه مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک قابلمه مناسب بریزین. حالا آب را به قابلمه اضافه کنین تا جایی که روی مرغ و سبزیجات رو بپوشونه. قابلمه رو روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارین و حدود یک ساعت و نیم زمان بدید تا سبزیجات و مرغ با شعله کم بپزه و آب داخل قابلمه به غلظت برسه.

در مرحله بعد سینه مرغ پخته رو از قابلمه خارج و ریش ریش کنین؛ سپس سبزیجات پخته رو بیرون بیارین و با دستگاه غذاساز یا گوشتکوب برقی پوره کنین و دوباره همراه با مرغ داخل قابلمه بریزین. حالا جو پرک خیس داده شده رو اضافه کنین و پونزده دقیقه زمان بدید تا جو بپزد؛ سپس زرشک و جعفری خرد شده رو به قابلمه سوپ اضافه کنین و ده دقیقه دیگه زمان بدید تا سوپ بجوشه؛ سپس اجاق گاز رو خاموش کنین. سوپ جو با زرشک خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که می‌تونین اون رو همراه با آب لیموترش تازه نوش جون کنین.

طرز تهیه سوپ

۲. سوپ ورمیشل، سوپ محبوب برای کودکان و بزرگسالان

این سوپ سبک و ساده، بهترین انتخاب برای زمانیه که می‌خواید یک غذای سریع و خوشمزه آماده کنین. با توجه به سبکی‌اش، برای روزهای سرد و حتی هنگام سرماخوردگی بسیار مفیده. ترکیب رشته ورمیشل و مرغ، انرژی لازم رو به شما بازمی‌گردونه و حس آرامش به همراه داره.

مواد لازم:

  • رشته ورمیشل: نصف بسته
  • مرغ پخته‌شده: نصف لیوان
  • هویج: ۱ عدد
  • گوجه‌فرنگی رنده‌شده: ۱ عدد
  • پیاز: ۱ عدد

طرز تهیه:

  1. پیاز رو خرد کرده و تفت بدید.
  2. گوجه‌فرنگی و مرغ رو اضافه کنین و با کمی آب بذارید بپزه.
  3. رشته ورمیشل رو اضافه کنین و ۱۰ دقیقه اجازه بدید بپزه.

۳ ـ سوپ شلغم

مواد لازم:

شلغم: ۴ عدد

هویج: ۲ عدد

سیب زمینی متوسط: ۲ عدد

ساقه کرفس: ۳ عدد

گالینابلانکا: ۲ عدد

کره: ۵۰ گرم

نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه

برای شروع کار ابتدا سیب زمینی، هویج، شلغم و ساقه کرفس رو به اندازه دلخواه خرد کنین و داخل یک قابلمه مناسب بریزین؛ سپس یک لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنین و اون رو روی حرارت متوسط اجاق گاز بذارید تا سبزیجات بپزه و نرم بشه.

در مرحله بعد ۲ عدد گالینابلانکای گوشت یا مرغ را داخل دو لیوان آب جوش حل کنین و به قابلمه سوپ اضافه کنین. در قابلمه رو ببندین و حدود ۴۵ دقیقه زمان بدید تا سوپ جا بیفته. در این مدت هرچند دقیقه یکبار در قابلمه رو بردارین و سوپ رو هم بزنین تا ته نگیره. این سوپ هرچی غلیظ‌تر باشه، خاصیت بیشتری داره؛ بنابراین از اضافه کردن آب زیاد به سوپ شلغم خودداری کنین.

پنج دقیقه آخر پخت سوپ، کره، نمک و فلفل رو به قابلمه اضافه کنین و بعد از اینکه سوپ چند جوش زد، اجاق گاز رو خاموش کنین. سوپ خوشمزه و سرشار از خاصیت شما در این مرحله آماده است، نوش جان.

طرز تهیه سوپ لپه

۴. سوپ اسفناج

اگر به دنبال یک غذای مقوی و پرانرژی هستین، سوپ اسفناج بهترین انتخابه.

مواد لازم:

  • اسفناج خردشده: ۲ لیوان
  • شیر: ۲ لیوان
  • آرد: ۱ قاشق غذاخوری
  • کره: ۳۰ گرم

طرز تهیه:

  1. کره و آرد را تفت دهید.
  2. اسفناج و شیر را اضافه کنید.
  3. بگذارید سوپ با حرارت ملایم بپزد.

۵. سوپ گل کلم

مواد لازم:

گل کلم: ۵۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد

هویج متوسط: ۲ عدد

سیب زمینی متوسط: ۲ عدد

سیر: ۱ حبه

شوید: ۵ شاخه

شیر: ۱ لیوان

آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری

کره: ۱ قاشق غذاخوری

روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری

فلفل سیاه: ۱ قاشق چای‌خوری

نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

برای شروع کار ابتدا همه سبزیجات رو خوب بشورید؛ سپس گل کلم، هویج و سیب زمینی رو خرد کنین و داخل یک قابلمه بریزین و همراه با آب بجوشونید. پیاز رو پوست و سپس به صورت خیلی ریز خرد کنین و همراه با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل یک قابلمه مناسب تفت بدید؛ سپس سیر رنده شده رو اضافه کنین و یک دقیقه دیگه اون رو تفت بدید.

در مرحله بعدی کره و آرد رو به قابلمه اضافه کنین و سه دقیقه با پیاز تفت بدید. کمی از آب سبزیجاتی که جوشوندید رو به قابلمه اضافه کنین تا آرد کاملا حل بشه؛ سپس همه سبزیجات پخته رو همراه با آب به قابلمه سوپ اضافه کنین. حالا شیر رو همراه با نمک و فلفل به سوپ اضافه کنین و اجازه بدید سوپ چند دقیقه بجوشه؛ سپس با گوشتکوب برقی همه مواد سوپ رو بزنین تا له بشه. می‌تونین سوپ رو داخل دستگاه مخلوط کن بریزین و بعد از میکس شدن دوباره به قابلمه برگردونید.

بعد از اینکه مواد سوپ رو میکس کردین، اجازه بدید ۱۰ دقیقه دیگه با حرارت کم بجوشه؛ سپس شوید خرد شده رو اضافه و اجاق گاز رو خاموش کنین. سوپ گل کلم خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که می‌تونین اون رو همراه با آبلیموی تازه میل کنین، نوش جان.

 

۶ ـ سوپ دال عدس

مواد لازم:

دال عدس: ۱ فنجان

بلغور گندم: ۱ فنجان

برنج نیم دانه: یک سوم فنجان

پیاز: ۱ عدد

سیر: ۱ حبه

رب گوجه فرنگی: یک و نیم قاشق غذاخوری

قرص استاک مرغ: ۱ عدد

نعناع داغ: به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای شروع کار ابتدا دال عدس، بلغور گندم و برنج نیم دانه رو به مدت یک ساعت خیس بدید. پیاز رو پوست و سپس خرد کنین. پیاز خرد شده رو همراه با کمی روغن داخل قابلمه تفت بدید و سیر له شده رو به اون اضافه کنین و زردچوبه و فلفل سیاه بریزین. گالینابلانکا رو پودر کنید و روی سیر و پیاز بریزین و هم بزنین. در مرحله بعد دال عدس، بلغور گندم و برنج نیم دونه رو آبکش کنین و به پیاز تفت داده اضافه کنین. کمی نمک اضافه کنین و یک دقیقه تفت بدید؛ سپس آب جوش اضافه کنین و درب قابلمه رو ببندین و اجازه بدید سوپ با حرارت کم بپزه و لعابی بشه.

یک ساعت بعد از اینکه دال عدس پخت، رب گوجه فرنگی رو همراه با یک قاشق روغن داغ تفت بدید و یک دقیقه بعد به قابلمه سوپ اضافه کنین. بعد از دو ساعت که سوپ کاملا جا افتاد، مواد رو با گوشتکوب برقی میکس کنین و ده دقیقه دیگه بذارید سوپ روی اجاق گاز بجوشه. حالا سوپ دال عدس خوشمزه شما آماده سرو است. روی سوپ ر با نعناع داغ تزیین کنین و همراه با آبلیموی تازه سرو کنین.

۷. سوپ کدو سبز

مواد لازم:

کدو سبز متوسط: ۲ عدد

هویج متوسط: ۱ عدد

سیر: ۲ حبه

شیر: ۱ لیوان

کره: ۲ قاشق غذاخوری

آرد گندم: ۲ قاشق غذاخوری

شوید: ۱ دسته

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

آب جوش: ۴ لیوان

قرص گالینابلانکا مرغ: ۲ عدد

روغن مایع: به میزان لازم

طرز تهیه

برای شروع کار ابتدا کدو و هویج را پوست کنین؛ سپس به صورت نگینی خرد و یا رنده کنین. داخل یک قابلمه کمی روغن و کره بریزین و اون رو روی حرارت اجاق گاز بذارین. اجازه بدید روغن کمی داغ بشه؛ سپس هویج رنده شده رو داخل روغن بریزین و چند دقیقه تفت بدید. بعد کدو سبز رنده شده رو اضافه کنین و اون رو هم چند دقیقه با هویج و روغن تفت بدید.

حالا آرد را داخل قابلمه بریزین و یک دقیقه دیگه تفت بدید؛ سپس گالینابلانکا رو داخل آب جوش حل کنین و بعد به قابلمه سوپ اضافه کنین. (به جای گالینابلانکا می‌تونید از ۴ لیوان آب مرغ داغ استفاده کنین.) درب قابلمه رو ببندین و حرارت رو کم کنین تا سبزیجات کم کم بپزن.

برای این مرحله حدودا ۴۵ دقیقه زمان لازمه. بعد از اینکه سبزیجات پخت و سوپ کمی به غلظت رسید، سیر رنده شده رو همراه با نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنین و بذارین سوپ نیم ساعت دیگه بجوشه. در آخر شیر رو ولرم کنین و همراه با شوید خرده شده به قابلمه سوپ اضافه کنین. بعد از اینکه شیر حدودا ۵ دقیقه جوشید، اجاق گاز رو خاموش کنین. حالا سوپ کدو و هویج خوشمزه و مقوی شما آماده سرو است.

مواد لازم برای سوپ

۸. سوپ گوجه فرنگی

مواد لازم:

گوجه: ۲ عدد

سیر: ۲ حبه

هویج: ۱ عدد

جو پوست کنده: نصف پیمانه

گالینابلانکا: ۲ عدد

جعفری خرد شده: نصف پیمانه

روغن: یک قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه

جو را دو ساعت قبل از پخت با آب ولرم خیس کنین. هویج، گوجه، سیر و جعفری رو بعد از شستسو خرد کنین. توی یک قابلمه مناسب روغن بریزین و سیر و جعفری خرد شده رو کمی با روغن تفت بدید. سپس گوجه خرد شده رو همراه با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنین و چند ثانیه دیگه تفت بدید. حالا جو پوست کنده و هویج خرد شده رو توی قابلمه بریزین و کمی دیگه همه مواد رو باهم تفت بدید. در مرحله بعد گالینابلانکا رو با دو لیوان آب جوش حل کنین و توی قابلمه بریزین.

می‌تونین به جای گالینابلانکا از دو لیوان آب مرغ استفاده کنین. در قابلمه رو بذارید و شعله اجاق گاز رو کم کنید و حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه زمان بدید تا مواد سوپ خوب بپزه و له بشه. سپس سوپ رو توی دستگاه مخلوط کن بریزین و به مدت سی ثانیه با دور کم میکس کنین. سوپ گوجه شما آماده است.

۹. سوپ ذرت

سوپ ذرت با طعم شیرین و بافت نرمش، برای شب‌های سرد زمستانی یک انتخاب دلپذیره. این سوپ به‌ویژه برای کودکان جذابه و می‌تونید با کمی خامه و دانه‌های ذرت برای تزئین، اون رو زیباتر کنین.

مواد لازم:

  • ذرت: ۱ لیوان
  • شیر: ۲ لیوان
  • خامه: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

  1. ذرت رو با کمی آب بپزین.
  2. شیر رو اضافه کنین و بذارید با حرارت ملایم بپزه.
  3. خامه رو در انتها اضافه کنین.

۱۰. سوپ عدس

سوپ عدس، با طعم گرم و خاصش، یکی از بهترین گزینه‌ها برای روزهاییه که نیاز به تقویت سیستم ایمنی دارین. این سوپ ساده اما پرانرژی، به‌خصوص در فصل پاییز و زمستان، می‌تونه شما رو از سرماخوردگی‌های ناگهانی در امان نگه داره. سرو اون با نون تازه، طعمی بی‌نظیر ایجاد می‌کنه.

مواد لازم:

  • عدس: ۱ لیوان
  • هویج: ۱ عدد
  • سیب‌زمینی: ۱ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

  1. عدس رو با آب بپزید.
  2. هویج و سیب‌زمینی را رنده کرده و به سوپ اضافه کنین.
  3. در انتها رب و ادویه‌ها را اضافه کنین.

نکته: سوپ عدس با کمی ماست یا خامه ترکیب فوق‌العاده‌ای داره.