چطور در خانه کرم کارامل درست کنیم؟
اگه یه دسر خوشمزه و شیک بخوای که هم آسون درست بشه، هم همه عاشقش بشن، بدون شک باید بری سراغ کرم کارامل. یه دسر لطیف، خوشبو که هم با ظاهرش دلتو میبره، هم با طعم بینظیرش قند تو دل آدم آب میکنه. در اینجا قراره خیلی راحت بهت طرز تهیه کرم کارامل خانگی رو یاد بدیم، بدون نیاز به دستگاه خاص یا مواد عجیبغریب، فقط با چند تا ماده ساده که تو هر خونهای پیدا میشن، یه دسر مجلسی و خوشمزه درست کن.
اصلا کرم کارامل چیه؟
کرم کارامل یه دسر فرانسویه که ترکیب خوشمزهای از شیر، تخممرغ، شکر و وانیله. روش یه لایه کارامل خوشرنگ میشینه که هم ظاهرش خاصه، هم طعمش دلبره. خوبیش هم اینه که میتونی خیلی راحت توی خونه درستش کنی و مهموناتو با یه دسر شیک غافلگیر کنی.
مواد لازم برای تهیه کرم کارامل خانگی
برای درست کردن کرم کارامل خانگی، این مواد رو لازم داری:
- مواد لازم برای کارامل:
- شکر: نصف پیمانه
- آب: ۲ قاشق غذاخوری
- مواد لازم برای کرم:
- شیر: ۲ لیوان
- تخممرغ: ۳ عدد
- شکر: نصف پیمانه
- وانیل: ۱ قاشق چایخوری
- خامه صبحانه (اختیاری ولی خوشمزهترش میکنه): ۲ قاشق غذاخوری
مرحله به مرحله طرز تهیه کرم کارامل خانگی
- درست کردن کارامل: اول از همه باید کارامل درست کنیم. توی یه قابلمهی نچسب، شکر و آب رو بریز. روی حرارت ملایم بذار تا کمکم شکر ذوب شه و رنگش طلایی بشه. حواست باشه نسوزه، چون کارامل تلخ میشه. همین که رنگش کهربایی شد، سریع از رو حرارت بردار و بریز کف قالبت. قالبو یه کوچولو بچرخون تا کارامل همه جاش پخش شه. بذار کنار تا سفت شه.
- آماده کردن کرم: حالا توی یه کاسهی بزرگ، تخممرغا رو با شکر خوب هم بزن (با چنگال کافیه، لازم نیست حتما همزن برقی باشه). بعد شیر، وانیل و خامه رو اضافه کن و دوباره هم بزن تا یه مخلوط صاف و یکنواخت داشته باشی. نکتهی مهم، اگه دوست داری دسرت لطیفتر باشه، موادو از صافی رد کن تا اگه چیزی مونده، صاف شه و بافتش یکدستتر بشه.
- ترکیب کرم و کارامل: حالا مخلوط کرم رو آروم بریز روی کاراملی که توی قالب سفت شده. خیلی آروم بریز که کارامل جابجا نشه.
- پخت به روش بنماری: قالبو بذار توی یه ظرف بزرگتر و تا نصف قالب، آب بریز (این روش پختو بهش میگن بنماری). بعد کلشو بذار توی فر از قبل گرمشده با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد. زمان پخت حدود ۴۵ تا ۵۰ دقیقه هست. برای مطمئن شدن، یه خلال دندون بزن وسطش، اگه تمیز بیرون اومد یعنی پخته.
- استراحت و خنک شدن: بعد از اینکه پخت، بذار توی دمای اتاق خنک شه. بعد حداقل ۳ تا ۴ ساعت (یا شب تا صبح) بذارش تو یخچال تا کامل خودشو بگیره.
- برگردوندن دسر: یه چاقوی نوکتیز دور کرم بکش تا از قالب جدا شه. بعد قالبو برگردون روی یه بشقاب گود. با یه تکون کوچولو، کرم از قالب میاد بیرون و کاراملش از روش میریزه پایین.
فوتوفنهای مهم برای درست کردن کرم کارامل تو خونه
- واسه بافت نرمتر، از شیر پرچرب استفاده کن.
- اگه بوی تخممرغ اذیتت میکنه، چند قطره گلاب یا پوست پرتقال رندهشده اضافه کن.
- حواست به دمای فر باشه، دمای زیاد باعث میشه کرم سوراخسوراخ شه یا خشک بشه.
- کارامل رو نسوزون، چون یه لحظه غفلت، طعم تلخ تحویلت میده.
کرم کارامل بدون فر هم میشه درست کرد؟
آره، اگه فر نداری، میتونی همین مراحل رو توی قابلمه انجام بدی. بعد از ریختن مواد توی قالب، قالب رو بذار توی یه قابلمهی بزرگتر، تا نیمه آب بریز و درشو ببند. بذار روی شعلهی کم و ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بخارپز شه. یادت نره یه دمکنی تمیز بذاری تا بخار نره داخل کرم.
سرو دسر کارامل، ساده یا مجلسی
اگه بخوای مهمونی بدی یا دلت بخواد دسر خوشگل بچینی، میتونی کرم کاراملتو با یه برگ نعنا، برش موز یا توتفرنگی تزئین کنی یا حتی کمی شکلات آبشده بریزی روش. ولی واقعا حتی بدون تزئین هم خودش یه دسره بینظره.
کلامآخر
همونطور که دیدی، درست کردن کرم کارامل اصلاً سخت نیست. فقط کافیه مواد اولیهاش رو داشته باشی و طبق مراحل پیش بری. هم راحت درست میشه، هم خیلی مجلسی و خوشمزهست. مهمتر از همه اینکه وقتی خودت توی خونه درستش میکنی، میتونی مطمئن باشی که بدون مواد نگهدارنده یا افزودنیه و کاملا سالمه
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها