سوپ کارتوفل؛ سوپ مشهور و خوشمزه آلمانی
اگه دلت یه سوپ خاص، خوشمزه، مقوی و متفاوت میخواد که هم آسون درست بشه، هم همه انگشت به دهن بمونن، وقتشه با سوپ کارتوفل آشنا شی. این سوپ معروف آلمانی که تو خیلی از کشورای اروپایی هم طرفدار داره، با سیبزمینی درست میشه و طعمی داره که واقعاً دل آدمو میبره. سوپ کارتوفل در واقع یه مدل سوپ سیبزمینیه که با مواد سادهای درست میشه، ولی اونقدر خوشمزهست که میتونه توی لیست غذاهای محبوب خونگیت ثابت بمونه.
اصلاً “کارتوفل” یعنی چی؟
کارتوفل (Kartoffel) تو زبان آلمانی یعنی سیبزمینی. پس همونطور که از اسمش پیداست، اصلیترین مواد لازم برای طرز تهیه سوپ کارتوفل، همون سیبزمینی خودمونه. البته نحوه پخت و ترکیبش با سبزیجات و گاهی سوسیس یا گوشت، یه طعم خاص و لذیذ بهش میده که با سوپهای معمولی خیلی فرق داره.
چرا سوپ کارتوفل اینقدر محبوبه؟
- غذای گرم و مقوی برای زمستان
- مواد اولیه سادهای داره
- سریع آماده میشه
- بچهها هم عاشقشن
- میشه با گوشت، سوسیس یا کاملا گیاهی درستش کرد
- یه غذای راحت و کاملا سیرکننده
مواد لازم برای طرز تهیه سوپ کارتوفل (برای ۴ نفر)
- سیبزمینی: ۵ عدد متوسط
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- سیر: ۲ حبه (دلخواه)
- هویج: ۲ عدد
- کرفس یا ترهفرنگی: نصف لیوان خرد شده
- عصاره مرغ یا سبزیجات: ۴ لیوان
- شیر یا خامه: نصف لیوان (دلخواه)
- روغن یا کره: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه یا پاپریکا: به مقدار لازم
- جعفری تازه یا پیازچه برای تزیین
- اختیاری: سوسیس آلمانی، گوشت چرخکرده یا ژامبون هم میتونه طعم این سوپ رو چند برابر بهتر کنه.
آموزش پخت سوپ کارتوفل، مرحلهبهمرحله
- مرحله ۱: آمادهسازی مواد
اولین مرحله طرز تهیه سوپ کارتوفل، خرد کردن تمامی مواد هست. سیبزمینیها رو مکعبی ببر، پیاز و سیر رو ریز کن، هویج رو حلقهای ببر و کرفس یا ترهفرنگی رو هم خرد کن. اگه دوست داشتی سوسیس هم اضافه کنی، اونو هم تکهتکه کن.
- مرحله ۲: تفت دادن اولیه
تو یه قابلمه، کره یا روغن بریز و بذار داغ بشه. پیاز و سیر رو تفت بده تا سبک و طلایی بشن. بعد هویج، کرفس (یا ترهفرنگی) و ادویههارو اضافه کن و یه کم دیگه با هم تفت بده تا عطر مواد بلند شه.
- مرحله ۳: اضافه کردن سیبزمینی و آبمرغ
حالا سیبزمینیها رو بریز توی قابلمه و خوب با بقیه مواد مخلوط کن. بعدش آبمرغ یا عصاره سبزیجات رو اضافه کن و در قابلمه رو بذار تا با حرارت ملایم سیبزمینیها خوب بپزن و نرم بشن (حدود ۳۰ دقیقه).
- مرحله ۴: میکس کردن (دلخواه)
وقتی سیبزمینیها پختن، میتونی نصف سوپ رو با گوشتکوب یا میکسر نرم کنی و دوباره بریزی داخل قابلمه. این مرحله یکی از ترفندهای حرفهای در آموزش پخت سوپ کارتوفل هست که باعث میشه هم بافت سوپ یکدستتر شه، هم حسابی جا بیفته.
- مرحله ۵: افزودن شیر یا خامه
تو این مرحله اگه دوست داشتی، شیر یا خامه اضافه کن و بذار چند دقیقه دیگه بجوشه. اگه سوسیس هم استفاده کردی، همینجا اضافش کن و ۵ دقیقه دیگه بذار بجوشه تا طعم بگیره.
- مرحله ۶: سرو نهایی
سوپ رو داخل کاسه بریز، با جعفری یا پیازچه تازه تزیین کن و با نون تست سرو کن.
نکات مهم برای طعم بهتر سوپ کارتوفل
- از عصاره خانگی مرغ یا سبزیجات استفاده کنی، طعم سوپ چند برابر خوشمزهتر میشه.
- اگه رژیم گیاهی داری، فقط از سبزیجات استفاده کن و خامه رو حذف کن.
- برای بچهها، کمی پنیر رندهشده هم روی سوپ بریزی، عاشقش میشن.
- اگه سوپت خیلی غلیظ شد، میتونی کمی آب یا شیر اضافه کنی.
- نمک و ادویه رو همیشه در آخر اضافه کن تا بهتر مزهشون مشخص شه.
یه پیش غذای عالی و شیک برای پذیرایی
شاید فکر کنی چون این سوپ ساده هست، به درد مهمونی نمیخوره. ولی برعکس، سوپ کارتوفل اگه توی ظرف مناسب با تزیین قشنگ سرو شه، یه پیشغذای خاص و شیکه که همه بهبه و چهچه میکنن. بهخصوص اگه کنار غذاهای فرنگی دیگه مثل پاستا یا استیک باشه.
کلامآخر
اگه دنبال یه غذای ساده، سالم، خوشمزه و خاص میگردی، سوپ کارتوفل همون چیزیه که باید امتحانش کنی. با مواد در دسترس و یه کم زمان، میتونی یه سوپ خوشعطر و لعاب داشته باشی که هم شکموها راضیان، هم اونایی که رژیم دارن. طرز تهیه سوپ کارتوفل اونقدر آسونه که حتی اگه تجربه زیادی تو آشپزی نداشته باشی، راحت از پسش برمیای. فقط کافیه یه بار امتحانش کنی و دیگه محاله از توی برنامه غذاییت حذفش کنی.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها